برنج مازندران با سامانه پرتودهی هسته‌ای یک گام تا افزایش ماندگاری

برنج مازندران با سامانه پرتودهی هسته‌ای یک گام تا افزایش ماندگاری
معاون سازمان انرژی هسته‌ای ایران و مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها، از انتقال سامانه پرتودهی محصولات کشاورزی برای افزایش ماندگاری و امنیت مواد غذایی در حوزه بخش کشاورزی به خصوص برنج بزودی خبر داد.
چهار شنبه - 30 آبان 1403

دکتر حمید راشدی در حاشیه بازدید از ظرفیت ایجاد شده در مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران در شهرستان آمل و گفت‌وگو با اعضای هیات مدیره این مرکز گفت: از سامانه پرتودهی با هدف افزایش زمان ماندگاری محصولات کشاورزی، ایمنی مواد غذایی و امنیت آن بهره‌گیری می‌شود و با توجه به توانمندی و ظرفیت بالایی که شهرستان آمل در بخش کشاورزی به خصوص تولید برنج دارد انتقال این سامانه به عنوان پایلوت در مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران بررسی شد.

وی افزود: با فرایند و تجهیزاتی که در مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران وجود دارد. سامانه پرتودهی به ماشین آلات این مرکز اضافه خواهد شد و برنج‌هایی که سورتینگ آن انجام شده پیش از بسته بندی توسط اشعه گاما پرتودهی عبور داده و پس از آن بسته بندی نهایی خواهد شد.

معاون سازمان انرژی هسته‌ای ایران و مدیر عامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها، اضافه کرد: این فرایند باعث مدت زمان ماندگاری برنج از یکسال به بیش از ۵ سال خواهد رسید.

آمادگی سازمان انرژی هسته‌ای برای انتقال سامانه پرتودهی به پایانه صادرات برنج در کمترین زمان

دکتر راشدی اضافه کرد: مزیت دیگر برنج پرتودهی شده علاوه بر تضمین سلامت و امنیت غذایی برای مصرف داخلی، شرایط رقابت برابر در بازارهای جهانی را نیز خواهد داشت.

برنج مازندران با سامانه پرتودهی هسته‌ای یک گام تا افزایش ماندگاری

وی با بیان اینکه سازمان انرژی هسته‌ای ایران برای انتقال سامانه تجهیزاتی پرتودهی به مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران آمادگی کامل را دارد ابراز امیدواری کرد: با فراهم شدن شرایط مالی برای این مرکز و خدمات بزرگی که پرتودهی برای محصولات کشاورزی به خصوص برنج مازندران خواهد شد مسئولان کشوری و استانی نیز با حمایت و پشتیبانی از این مرکز اقدام فوری انجام دهند.

توسعه پرتودهی در کشور

معاون سازمان انرژی هسته‌ای ایران و مدیر عامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها در توضیح اینکه پرتودهی یک روشی که از حدود ۷۰ سال گذشته تاکنون در انحصار چند کشور صنعتی دنیا در حال استفاده است، تصریح کرد: خوشبختانه این دانش هسته‌ای از حدود ۲۰ سال گذشته تاکنون در سازمان انرژی هسته‌ای ایران نیز در حال استفاده است.

راشدی ادامه داد: با توجه به ظرفیت محدودی که در سازمان انرژی اتمی برای این سامانه وجود دارد به دستور رئیس سازمان و سیاست‌های دولت این سامانه در کشور توسعه می‌یابد.

وی ابراز امیدواری کرد: با استفاده از ظرفیت پرتودهی در حوزه‌های دیگر و قابل انجام در کشور، بتوان هم در افزایش محصول و ماندگاری و سلامت آن توسعه داد.