معاون برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی:واردات برنج حتی پس از خودکفایی به میزان جزئی ادامه خواهد داشت

معاون برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی:واردات برنج حتی پس از خودکفایی به میزان جزئی ادامه خواهد داشت
معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: برنامه‌ریزی وزارت جهاد کشاورزی بر این است که تا سه سال آینده کشور در تامین برنج خودکفا شود. به همین منظور با ستاد اجرایی فرمان امام توافقی صورت گرفته تا با پشتیبانی‌های فنی از کشاورزان در چهار سال آینده این امر محقق شود.
چهار شنبه - 7 آذر 1403

اکبر فتحی، سرپرست معاونت برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی از عزم وزارتخانه بر خودکفا ساختن کشور در تامین برنج خبر داد و گفت: براساس اعلام معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی تولید برنج کشور سالانه ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن است و از آنجا که سرانه مصرف ۳۶ کیلوگرم است، با احتساب جمعیت ۹۰ میلیون نفری به اضافه ۲۰۰هزار تن ذخایر استراتژیک نیاز کشور به برنج سالانه حدود ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تن برآورد می‌شود با این تفاسیر تولید داخل باید حدود ۸۰۰ هزار تن بیشتر از میزان کنونی باشد تا خودکفایی حاصل شود و برنامه‌ریزی وزارت جهاد کشاورزی بر این است که تا سه سال آینده کشور در تامین برنج خودکفا شود.

وی افزود: راهکار موردنظر وزارتخانه برای دستیابی این دستاورد افزایش تولید کشور در واحد سطح است و تحقق این امر در صورتی که روش‌های علمی جدید و دانش روز در کشت به کار گرفته شود، شدنی است و اراده وزارتخانه بر این امر قرار گرفته است، به همین منظور وزارت جهاد کشاورزی با ستاد اجرایی فرمان امام (ره) توافقی صورت داده تا با پشتیبانی‌های فنی از کشاورزان در چهار سال آینده این امر محقق شود.

فتحی در پاسخ به اینکه در صورت خودکفایی دیگر در کشور برنج خارجی مصرف نخواهد شد، اظهار کرد: خودکفایی به این معنا نیست که دولت به فکر اقشار کم‌درآمد نیست و از آنجا که قیمت تمام‌شده برنج داخلی گران است برای تامین ذخایر استراتژیک و برای اینکه قشر کم‌درآمد از مصرف برنج محروم نماند واردات حتی پس از خودکفایی به میزان جزئی ادامه خواهد داشت.

وی یادآور شد: فعلا واردات برنج برای ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا و تامین نیاز اقشار کم‌درآمد برقرار است و از ابتدای ماه جاری نیز ممنوعیت آن برطرف شده و بیشتر برنج‌های خارجی همچنان از سه مبدا پاکستان، هند و تایلند به ایران وارد می‌شود.

دبیر ستاد هماهنگی امنیت غذایی کشور تصریح کرد: به واردات برنج همچنان ارز ۲۸۵۰۰ تومانی تعلق می‌گیرد و به مردم اطمینان می‌دهیم تا پایان سال جاری مشکلی از نظر تامین ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی وجود ندارد و دولت مقرر کرده تا پایان امسال همه کالاهایی که به واردات آنها ارز ترجیحی تخصیص پیدا می‌کرد مشمول دریافت این ارز باشند.

فتحی در پاسخ به پرسشی درباره آخرین وضعیت واردات گوشت گرم تنظیم بازاری گفت: تامین ارز ترجیحی برای واردات گوشت گرم گوسفندی هم مانند برنج قطعی است، در مورد گوشت گوساله نیاز به واردات نیست چون دامداری‌های کشور در شرایط باثباتی قرار دارند، همچنین مشکلاتی که اخیرا در واردات گوشت گوسفندی به وجود آمده بود نیز برطرف شده است